کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی
یادداشت اختصاصی حسن هانی‌زاده، کارشناس  مسائل غرب آسیا؛

رئیس‌ رژیم صهیونیستی در سفر به اردن چه خواسته‌ای را دنبال می‌کند؟

رژیم صهیونیستی به خوبی به این موضوع واقف است که در صورت ادامه توقف مذاکرات با تشکیلات خودگردان و تشدید تنش‌های امنیتی در خاورمیانه، نمی‌تواند بر روی کمک‌های فوق‌برنامه مالی و نظامی آمریکا حساب کند. از این رو رییس رژیم صهیونیستی در سفر محرمانه به اردن به دنبال احیای مذاکرات و همچنین کاهش فشار لابی عربی در آمریکا در خصوص سیاست‌های شهرک‌سازی اسرائیل است.
حسن هانی‌زاده؛ کارشناس  مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 09
کد خبر: ۱۰۱۴۰۴

رئیس‌ رژیم صهیونیستی در سفر به اردن چه خواسته‌ای را دنبال می‌کند؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ اردن از سال ۱۹۹۴ و براساس پیمان صلح بین اردن- اسرائیل که از آن به عنوان پیمان «وادی عربه» یاد می‌شود، از هم‌پیمانان رژیم صهیونیستی به حساب می‌آید. کنون سران این دو کشور به دنبال حل برخی چالش‌های فی‌مابین و افزایش همکاری دو جانبه هستند. بر اساس پیمان اسرائیل- اردن که در زمان بین رژیم صهیونیستی پادشاه وقت اردن، ملک حسین بن طلال، به امضا رسید، اردن مامور انجام برخی خواسته‌های رژیم صهیونیستی و به عنوان حلقه ارتباط بین جریانهای ملی‌گرای فلسطینی و اسرائیلی ایفای نقش می‌کند. نزدیک به سه دهه است اردن مطابق خواست سران رژیم صهیونیستی و در زمین آنها بازی می‌کند.

 

ملک عبدالله دوم که از سال ۱۹۹۹ جانشین ملک حسین شد، همان نقش را در رابطه با رژیم صهیونیستی دنبال می‌کند. ملک عبدالله دوم موظف است تا هرگاه رژیم صهیونیستی با تشکیلات خودگردان دچار تنش و چالش شد، نقش میانجی ایفا کند و برای رسیدن به یک نقطه اشتراک و ایجاد ثبات پا در مبانی کند.

 

سفر رئیس دولت اسرائیل به اردن از این زاویه قابل بررسی است که  در پی برخورد سرد جو بایدن با نخست‌وزیر اسرائیل در سفر به آمریکا، به نظر میرسد که آمریکا تمایل دارد تا اسرائیل یک بار  دیگر مذاکرات خود را با تشکیلات خودگردان فلسطین از سر بگیرد و اردن قرار است تا مجددا نقش میانجی خود را در این میان بازی کند. در واقع می توان گفت سفر نخست وزیر اسرائیل به آمریکا با شکست مواجه شده است. ضمن این که جو بایدن معتقد است سیاست شهرک‌سازی اسرائیل در اراضی اشغالی ۱۹۶۷ باید متوقف شود.

 

این فشار دولت آمریکا از سوی مقامات رژیم صهیونیستی قابل پذیرش نیست و تلاش می‌کنند تا به انحاء مختلف به تشکیلات خودگردان نزدیک شوند. براساس اخبار منتشر شده و آنچه رسانه ها و تحلیلگران بین‌الملل بدان اشاره کرده‌اند، رئیس دولت رژیم صهیونیستی یک بار دیگر از پادشاه اردن درخواست کرده تا باز هم به عنوان میانجی بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان نقش ایفا کند، شاید در این رهگذر، مذاکرات از سر گرفته شود.

 

 رژیم صهیونیستی به خوبی به این موضوع واقف است که در صورت ادامه توقف مذاکرات با تشکیلات خودگردان و تشدید تنش‌های امنیتی در خاورمیانه، نمی‌تواند بر روی کمک‌های فوق‌برنامه مالی و نظامی آمریکا حساب کند. از این رو می توان نتیجه گرفت رییس رژیم صهیونیستی در سفر محرمانه به اردن به دنبال احیای مذاکرات و همچنین کاهش فشار لابی عربی در آمریکا در خصوص سیاست‌های شهرک‌سازی اسرائیل است.

ارسال نظر